Actueel

OTK (Ondersteuningstrajectklas) - documentaireserie Klasse!

18 juli, 2023

In de laatste aflevering van de documentaireserie Klasse! zien we de OTK (Ondersteuningstrajectklas) op het Lodewijk College in Terneuzen. Met inzet van de Argo, onderdeel van Ozeo, worden er daar speciale lessen gegeven op het voortgezet onderwijs. Ook het Reynaertcollege, Hulst en Zwin College hebben een OTK.

Lees meer

Pilot Gratis opvang in Zeeuws-Vlaanderen succesvol en kritiekpunten van SCP en CPB worden hier al in praktijk gebracht

22 juni, 2023

Het kabinetsplan om de kinderopvang bijna gratis te maken, wordt sterk bekritiseerd door zowel het Centraal Planbureau (CPB) als het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De pilot gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen loopt nog steeds erg goed, de kritische punten vanuit CPB en SCP worden namelijk in Zeeuws-Vlaanderen al opgepakt.

Lees meer

Wij doen een oproep aan de politiek: Fix het kinderopvangsysteem!

08 mei, 2023

Dinsdag 9 mei wordt een manifest aangeboden aan de Kamerleden die zich de komende tijd hard moeten maken voor de hervorming van het kinderopvangstelsel. De hervorming is uitgesteld naar 2027, maar dat is geen reden om nu stil te zitten.

Lees meer

Jonge adviseurs geven klimaattips

25 januari, 2023

Afgelopen week bezochten 35 jonge klimaatadviseurs wethouder Gino Depauw in Hulst. De groep bestond uit leerlingen van het Reynaertcollege en Duitse uitwisselingsstudenten. Ze presenteerden hun ideeën voor een klimaatstrategie waar de hele week aan gewerkt werd.

Lees meer

Congres: Onderwijs en jeugdzorg, twee werelden?

20 januari, 2023

Op 30 maart organiseren Passend Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen en VO Zeeuws-Vlaanderen een congres voor onderwijs, opvang en jeugdzorg in Zeeuws-Vlaanderen.

Lees meer

Hoe zou Zeeuws-Vlaanderen eruit zien als de kinderen het voor het zeggen hadden?

05 december, 2022

In de gemeente Sluis hoeft de kersverse kinderburgemeester daar niet lang over na te denken! De 12-jarige Schaphath Leclerc Kaje uit Oostburg houdt daarbij niet alleen de belangen van zijn leeftijdsgenoten in de gaten.

Lees meer

Een goed ontbijt is een recht voor ieder kind

30 november, 2022

Een goed ontbijt is een recht voor ieder kind. Toch is het voor steeds meer gezinnen niet zo vanzelfsprekend dat ze de kinderen met een gevulde buik naar school kunnen sturen. Het Nationale Schoolontbijt kondigde pas geleden een plan aan voor alle basisschoolkinderen die een ontbijt nodig hebben.

Lees meer

Koningin Maxima ondertekent MuziekAkkoord speciaal onderwijs

14 november, 2022

Muziek in de klas, je zou denken dat dit overal vanzelfsprekend is. Toch is dit niet altijd het geval. Daarom woont Hare Majesteit Koningin Máxima woensdagmiddag 23 november in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de ondertekening bij van het MuziekAkkoord speciaal onderwijs. In dit akkoord staat hoe het muziekonderwijs binnen vijf jaar verankerd wordt op alle 543 basisscholen speciaal onderwijs.

Lees meer

Zeeuws-Vlaamse ukkies mogen gratis en voor niks naar de opvang: kinderen blij, ouders blij

17 oktober, 2022

Baby’s en peuters uit grensdorpen Sas van Gent, Heikant en Eede kunnen twee dagen per week gratis naar de kinderopvang. Ja echt, helemaal voor niks. Ouders maken er gretig gebruik van: de vraag is veertig procent gestegen.

Lees meer

Zeeland geeft het goede voorbeeld: minister Van Gennip komt kijken hoe gratis kinderopvang werkt

11 oktober, 2022

Zeeuws-Vlaanderen hééft het, de rest van Nederland krijgt het: (bijna) gratis kinderopvang. Minister Karien van Gennip kwam maandag kijken hoe dat hier gaat.

Lees meer

De chemie van vrij experimenteren

22 februari, 2022

Bij kinderopvang Joepie de Poepie in Hulst, krijgen kinderen bij het 'Joepie atelier' de ruimte om vrij te experimenteren met materialen onder begeleiding van pedagogische medewerkers.

Lees meer

Reynaertcollege is deze week een leesparadijs!

22 februari, 2022

Deze week wordt het Reynaertcollege omgetoverd tot een leesparadijs voor de leerlingen. De school staat deze week namelijk volledig in het teken van boeken. Voor het eerst wordt op beide locaties van de school de 'Week van het boek' georganiseerd onder leiding van de taal coördinator op het Reynaertcollege, Sara Yserbyt. Door de gang heen vind je 54 quotes uit boeken in zes verschillende talen. Daarnaast zijn er diverse leeshoeken ingericht om in de pauze te lezen, krijgen de leerlingen deze week de ruimte voor vrij lezen tijdens hun lessen en worden collega's aangespoord om dagelijks hun favoriete boek, leesmoment of quote te delen.

Lees meer

Nu is er geen weg meer terug: de school en het dorpshuis Hoek gaan definitief naar Windlust

16 februari, 2022

Het staat niet meer met potlood, maar in inkt geschreven: Hoek krijgt definitief in de wijk Windlust 2 een multifunctionele accommodatie (mfa). In 2026 gaan naar verwachting de deuren open.

Lees meer

Proef met gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen start 1 maart in Eede, waar Belgisch busje kids ophaalt

02 februari, 2022

Een primeur voor Zeeuws-Vlaanderen. Binnenkort start in drie grensdorpen een proef met gratis kinderopvang. Stichting Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen hoopt dat Den Haag een kijkje komt nemen.

Lees meer

Zeeuwse beweegscholen gaan strijd aan met stilzittende kinderen

23 januari, 2022

Kinderen moeten tijdens de uren op school veel meer bewegen. Daarom zijn er drie scholen in Zeeland begonnen met de beweegschool. Dat is een school die heel bewust aandacht geeft aan het in beweging krijgen van de kinderen en de motorische ontwikkeling stimuleert.

Lees meer

Sluis biedt nieuwe onderwijsvorm zodat alle kinderen mee kunnen komen in het reguliere onderwijs

19 januari, 2022

In Sluis is sinds kort een nieuwe vorm van onderwijs van start gegaan: De Bonte Vlinder. In een kleine klas gaan kinderen van 3 tot 7 jaar iedere week naar deze school en worden daar maandenlang geobserveerd. Na die periode kunnen de kinderen met een passend plan weer terug naar hun eigen klas in het reguliere onderwijs.

Lees meer

Kinderen moeten 's winters meer buitenspelen: 'Ze zitten te veel binnen en achter een schermpje'

12 januari, 2022

Ruim honderd Zeeuwse kinderopvanglocaties doen mee aan de landelijke campagne van IVN Natuureducatie en kinderopvangorganisatie Humankind om meer kinderen in de winter buiten te laten spelen. In de zomer zijn kinderen gemiddeld 17 uur per week buiten te vinden, maar in de winter is dit maar acht uur.

Lees meer

‘95% gratis kinderopvang is een mooie eerste stap, kabinet moet nú doorpakken!’

20 december, 2021

In het afgelopen week verschenen regeerakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie lezen we dat kinderopvang alleen toegankelijk blijft voor kinderen van werkende ouders en voor 95% door de overheid betaald gaat worden. Dit betekent dat alle ouders een inkomensonafhankelijke bijdrage gaan betalen van 5%.

Lees meer

Brief naar Den Haag: maak van gratis kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen proefproject

15 december, 2021

De gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen kan als proef dienen voor de rest van Nederland. Een brief met die strekking is vandaag naar de partijen in Den Haag gestuurd, die bezig zijn met het formeren van een nieuw kabinet. Gratis kinderopvang is waarschijnlijk opgenomen in het nieuwe regeerakkoord.

Lees meer

Leer vroeg lezen samen met jouw baby met Boekstart

13 december, 2021

Boekstart voor baby's is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Wat houdt het precies in en hoe kun je hier gebruik van maken?

Lees meer

De Zeeuwse Onderwijsprijs

25 november, 2021

Op 17 november werd in Middelburg de Zeeuwse Onderwijsprijs uitgereikt aan twee Zeeuwse scholen. Eentje in het primair onderwijs en eentje in het voortgezet onderwijs. Deze prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en is tevens de voorronde van de Nationale Onderwijsprijs, onderdeel van de Nationale Onderwijsweek.

Lees meer

De Grenzeloze school | de Kraamkamer van Zeeuws-Vlaanderen

17 november, 2021

De Grenzeloze school is een onderdeel van het project 'de Kraamkamer van Zeeuws-Vlaanderen'. Samen met zowel Nederlandse als Belgische scholen wordt er gekeken naar een duurzame samenwerking binnen het onderwijs. Een samenwerking waar zowel kinderen, ouders en scholen baat bij hebben, aan beide kanten van de grens.

Lees meer

Klassewerkplek 2021 | Nobelhorst in Hulst

03 november, 2021

"Een duidelijk kader met veel eigen verantwoordelijkheid, dat maakt Nobelhorst in Hulst een Klassewerkplek."

Lees meer

TV reportage EenVandaag over gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen

02 oktober, 2021

De Sociaal-Economische Raad adviseert positief en de landelijke politiek denkt er nog over na. In de tussentijd gaan we het in Zeeuws-Vlaanderen gewoon doen: gratis kinderopvang. Bekijk hier de TV-reportage van EenVandaag.

Lees meer

Lekker doen waar je blij van wordt op school

22 september, 2021

De woensdag wordt gegarandeerd de lievelingsdag van leerlingen aan basisschool De Nobelhorst in Hulst. Het lesrooster wordt voortaan radicaal omgegooid met de Talent Ateliers.

Lees meer

Gratis kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen start per 1 januari

21 september, 2021

De landelijke politiek denkt er nog over na, maar in Zeeuws-Vlaanderen wordt het vanaf 1 januari al gewoon gedaan: gratis kinderopvang. Op drie locaties worden kinderen tot en met twaalf jaar straks kosteloos twee dagen per week opgevangen.

Lees meer

Gesigneerde heipaal voor nieuw MFC Aardenburg

16 september, 2021

AARDENBURG - De ogen van Maud en Anna glommen van spanning. Samen met wethouder Jack Werkman mochten zij in Aardenburg de eerste paal voor hun nieuwe school de grond in slaan.

Lees meer

Gratis opvang in Zeeuws-Vlaanderen: ‘We zijn in het diepe gesprongen’

06 september, 2021

Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen wil in lijn met een recent advies van de SER op een aantal locaties twee dagen per week gratis kinderopvang gaan bieden aan alle kinderen tot en met 12 jaar. Het is een proef om te kijken of dit werkt en een bijdrage kan leveren aan de plannen om dit landelijk in te voeren.

Lees meer

Twee jaar zomeraanbod voor peuters en kleuters met een taalachterstand werpt z’n vruchten af

23 augustus, 2021

We spraken Babs van der Graaf, manager P&O, en Carla van Acker, pedagogisch medewerker, van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen over het succes van het VVE Zomeraanbod in Zeeuws-Vlaanderen.

Lees meer

Zomerschool in Terneuzen is een succes

20 augustus, 2021

Behalve het VVE Zomeraanbod voor peuters met een taalachterstand is er ook dit jaar weer een Zomerschool. Directeur Sebastiaan Vanhijfte vertelt over de zevende editie van de Zomerschool in Terneuzen.

Lees meer

Twee dagen per week gratis opvang voor álle kinderen in Zeeuws-Vlaanderen

10 augustus, 2021

Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen pleit voor twee dagen per week gratis opvang voor álle kinderen tot en met 12 jaar. Of ouders nu werken of niet. Volgens de organisatie is gratis opvang goed voor de ontwikkeling van kinderen uit alle lagen van de bevolking. De regio biedt zich in Den Haag aan als proefgebied voor het hele land.

Lees meer

Zomeraanbod 2021 peuterspeelzaal voor kinderen met taalachterstand (VVE-indicatie)

10 juni, 2021

Voor peuters met een taalachterstand (een zogenaamde VVE-indicatie) is er een speciaal zomeraanbod in de zomervakantie.

Lees meer

Ieder kind verdient een innovatief en inclusief IKC - Rianne Vons aan het woord

14 mei, 2021

Het Kohnstamm Instituut heeft voor Pact voor Kindcentra onderzoek gedaan naar de meerwaarde van innovatieve IKC’s en naar de inclusiekenmerken. Het gaat hierbij om voorhoede IKC’s: kindcentra die de zorg binnen hun locatie hebben geïntegreerd. Wat blijkt: deze IKC's zorgen ervoor dat kinderen ‘binnen de muren’ in een vroeg stadium de juiste ondersteuning krijgen.

Lees meer

Kan het IKC-bordje aan de muur? - Rianne Vons aan het woord

21 april, 2021

Integrale Kindcentra, wat is het toch een mooie ontwikkeling in onderwijs en kinderopvangland. Even googelen en je ziet en leest prachtige inspirerende voorbeelden. Geweldig hoe het sommige organisaties lukt om opvang en onderwijs te vervlechten en nieuwe inspirerende opvang-onderwijs concepten en inclusieve organisaties te realiseren. Aan de andere kant ken ik ook locaties en organisaties die van IKC’s spreken terwijl er in mijn ogen niet zoveel bijzondere zaken geregeld zijn.

Lees meer

'Zo ontwikkel je IKC’s aan de rand van Nederland' - Rianne Vons aan het woord

31 maart, 2021

‘Zeeuws-Vlaanderen, de beste plek om op te groeien.’ Dat is het motto waar de kinderopvangorganisaties, schoolbesturen en gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen zich achter hebben geschaard. Door samenwerking en creativiteit zijn er daar inmiddels 20 IKC’s gevormd. Rianne Vons, directeur-bestuurder van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen, geeft uitleg in haar blog over de uitdagingen én de resultaten die al zijn bereikt.

Lees meer

'Kom maar op met die pilot om kinderopvang en basisonderwijs in grensgebieden samen te laten gaan!'

26 maart, 2021

Kinderopvang en basisonderwijs in de grensregio samenvoegen: dat is het idee van Kraamkamer Vernieuwing Basisonderwijs. Maar met de huidige verschillen in regelgeving is dat wel heel moeilijk voor elkaar te krijgen. De toeslagenaffaire zorgt er in ieder geval voor dat iedereen in Nederland vindt dat er iets moet veranderen. GO RTV sprak met Rianne Vons en Gerard Langeraert.

Lees meer

Unieke samenwerking tussen Zeeuws-Vlaamse en Belgische basisscholen

24 maart, 2021

Basisonderwijs in dorpen behouden, in zowel de Zeeuws-Vlaamse als Vlaamse grensdorpen. Dat is het doel van een unieke samenwerking tussen scholen voor basisonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Hoewel de startgroepen in de verschillende grensdorpen in Zeeuws-Vlaanderen heel succesvol zijn, wordt gekeken naar een meer toekomstbestendige oplossing.

Lees meer

Minder uitstroom van Zeeuws-Vlaamse leerlingen naar Belgische scholen door oprichting startgroepen

19 februari, 2021

Voor Kind in Zeeuws-Vlaanderen is het zoveel mogelijk in de eigen streek naar school laten gaan van Zeeuws-Vlaamse leerlingen, het ideaal. De uitstroom van leerlingen naar Belgische scholen is de laatste jaren juist gegroeid. Door de komst van startgroepen is er een kanteling zichtbaar.

Lees meer

De scholen en kinderdagopvang gaan weer open vanaf 8 februari 2021

04 februari, 2021

De overheid heeft bekend gemaakt dat vanaf 8 februari onze kinderdagopvang en scholen weer opengaan.

Lees meer

Hoe werkt het voor de lockdown periode van 16 december 2020 t/m 17 januari 2021

18 december, 2020

Helaas verspreidt corona zich dusdanig snel dat de overheid besloten heeft dat onderwijs en kinderopvang met ingang van 16 december moeten sluiten. Hier leest ur wat dit voor u betekent.

Lees meer

Leestip: Hoe ver schopten kinderen uit Koewacht het?

11 november, 2020

De verhalen van Evelien, Marcel, Mirjam, Bart, Carolien en Evi die opgroeiden in Koewacht.

Lees meer

Ook in de herfst- en kerstvakantie: peutergroep voor kinderen met taalachterstand

10 oktober, 2020

De zomer-VVE voor kinderen met een taalachterstand was een groot succes! Het heeft peuters erg geholpen in hun taalontwikkeling en het vasthouden van structuur van de peutergroep. Wegens succes kan er nu ook van dit Vakantie-VVE aanbod in de herfst- en kerstvakantie gebruik worden gemaakt.

Lees meer

Een mooi gebaar van de Zeeuws-Vlaamse gemeenten

02 september, 2020

Onderwijs- en kinderopvangmedewerkers ontvangen een mooi gebaar van de drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten om te bedanken voor de inzet in de coronaperiode.

Lees meer

Nieuw in Zeeland: een zomerschool voor peuters

21 augustus, 2020

Een primeur binnen het Zeeuwse onderwijs: een zomerschool speciaal voor peuters. Voor 330 kindjes tussen de twee en vier jaar oud met een taalachterstand gaan extra uren naar de peuterspeelzaal. Op verschillende plekken in Zeeland gaan ze naar de zomerschool. Er zijn veel positieve reacties en er wordt in Zeeuws-Vlaanderen al gepraat over uitbreiding richting herfst- en kerstvakantie.

Lees meer

Regio Deal Project Kraamkamer Zeeuws-Vlaanderen

15 juli, 2020

Kind in Zeeuws-Vlaanderen is een van de achttien Regio Deal projecten waarmee de krachten en leefbaarheid van Zeeuws-Vlaanderen worden versterkt.

Lees meer

'Leerachterstanden? Jammer dat de inspectie daar nu op focust'

23 juni, 2020

Leerachterstanden? Met die term ben je aan het verkeerde adres bij bestuurder Ellen de Neef van Stichting Katholiek Onderwijs Hulst. Volgens Ellen missen we de clou door te focussen op achterstanden. Volgens haar is dit hét moment voor een grote cultuurverandering en om het oude denken los te laten.

Lees meer

Zomeraanbod peuterspeelzaal voor kinderen met taalachterstand (VVE-indicatie)

21 juni, 2020

Voor peuters met een taalachterstand (een zogenaamde VVE-indicatie) is er een speciaal zomeraanbod in de zomervakantie.

Lees meer

Beleid aangepast: kind tot 6 jaar met snotneus mag naar opvang en school

17 juni, 2020

Kinderen met snottebellen en neusverkoudheidsklachten kunnen niet langer geweigerd worden door een kinderopvang. Het RIVM heeft het advies voor kinderen tot 6 jaar aangepast, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Lees meer

Corona informatie onderwijs, kinderopvang en noodopvang vanaf juni

06 juni, 2020

Na een periode van sluiting worden onderwijs en kinderopvang stapsgewijs heropend. Lees hier de actuele informatie: van primair onderwijs tot hbo en universitair en afschaling van de noodopvang. Bekijk ook de nuttige links naar de instanties die je verder kunnen helpen.

Lees meer

Zomerschool in Zeeuws-Vlaanderen breidt uit

27 mei, 2020

in de zomervakantie 2020 is er weer een Zomerschool in Terneuzen. Dit jaar is de capaciteit groter: 75 kinderen kunnen terecht. De uitbreiding vindt mede plaats vanwege de sluiting van de basisscholen door de uitbraak van het coronavirus.

Lees meer

Platteland dreigt kind van de rekening te worden: ‘Niet al het geld mag naar de grote steden’

03 mei, 2020

Het platteland dreigt bij de verdeling van rijksgelden van ca. 30 miljard euro het kind van de rekening te worden. De betrokken gemeenten zijn daarom een grote lobby begonnen om ervoor te zorgen dat er ook voldoende geld naar de regio’s buiten de Randstad gaat. Ook Zeeuws-Vlaanderen maakt zich daar sterk voor.

Lees meer

Vanaf 11 mei weer naar school: veelgestelde vragen over het coronavirus en scholen en kinderopvang

01 mei, 2020

Scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs openen op 11 mei hun deuren weer. Er zijn afspraken gemaakt om dit op een goede en verantwoorde manier te doen. Op de website van Rijksoverheid worden veelgestelde vragen beantwoord.

Lees meer

Maatregelen corona verlengd: vanaf 11 mei wijzigingen voor onderwijs en kinderopvang

22 april, 2020

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Vanaf 11 mei zijn er wijzigingen voor onderwijs en kinderopvang. De praktische invulling van onderstaande wijzigingen krijgt de komende tijd verder vorm in samenspraak met scholen en organisaties voor kinderopvang.

Lees meer

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

06 april, 2020

Alle coronamaatregelen in Nederland zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Voor het Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Kinderopvang blijft dus dicht tot en met 28 april. Noodopvang is uiteraard wel van toepassing.

Lees meer

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

21 maart, 2020

De ouders die hun kind(eren) vanwege de Coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten

Lees meer

Extra ondersteuning voor kwetsbare leerlingen

20 maart, 2020

Scholen en kinderopvanglocaties zijn sinds 16 maart gesloten, voorlopig tot en met 6 april. De regering neemt samen met scholen en gemeenten maatregelen om kinderen in een kwetsbare omgeving extra te ondersteunen nu zij niet fysiek naar school kunnen. denk aan extra faciliteiten zoals laptop of tablet.

Lees meer

Kinderopvang dicht vanwege coronavirus: ouders krijgen kosten terug

20 maart, 2020

Goed nieuws in deze onzekere tijden van Corona. Ouders krijgen de kosten van de kinderopvang terug voor de periode dat ze hun kinderen niet mogen brengen. Sinds 16 maart 2020 mogen alleen mensen met cruciale beroepen hun kinderen nog naar de noodopvang brengen.

Lees meer

Zeeuws-Vlaanderen krijgt 7,5 miljoen euro uit geldpot Regiodeals

19 februari, 2020

Het Rijk trekt 7,5 miljoen euro uit om te investeren in het onderwijs, de identiteit en innovatiekracht van Zeeuws-Vlaanderen. De investering is onderdeel van de Regiodeals. Hierrvoor is in totaal 950 miljoen euro uitgetrokken.

Lees meer

Handen ineen voor maatschappelijke stage

04 februari, 2020

Maandag 20 januari is het convenant ‘Maatschappelijke stage en burgerkracht 2019-2024’ ondertekend door de gemeente Hulst, Hulst voor elkaar en het Reynaertcollege.

Lees meer

Website helpt weg te vinden in kinderopvang en onderwijs Zeeuws-Vlaanderen

10 december, 2019

Op 5 december is de website van Kind in Zeeuws-Vlaanderen gelanceerd. In een handomdraai krijg je alle locaties in Zeeuws-Vlaanderen in beeld.

Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst Voor- en Vroegschoolse Educatie ondertekend

06 december, 2019

Een feestelijk moment! Op 5 december 2019 werd de samenwerkingsovereenkomst Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) ondertekend door de samenwerkende partijen.

Lees meer

Regiodeal Zeeland: focus op onderwijs

04 december, 2019

Het basisonderwijs is een groot punt binnen het nieuwe Regio Deal plan van Provincie, gemeentes en Economic Board Zeeland.

Lees meer

Regiodeal 'Zeeuwen, zelf aan zet'

02 december, 2019

Vanmorgen is de ingediende regiodeal ‘Zeeuwen, zelf aan zet’ gepresenteerd in basisschool De Statie in Sas van Gent.

Lees meer

Overname Kinderopvang Duimelotje

02 december, 2019

Per 1 januari 2020 wordt Kinderopvang Duimelotje in Hoek overgenomen door Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen.

Lees meer

Peuters in noorden gemeente Hulst krijgen minder kansen

18 november, 2019

Ouders uit Noord-Hulst betalen meer voor opvang van hun peuters dan die in Zuid-Hulst. Groot Hontenisse en HulstPlus vinden dat peuters in alle kernen dezelfde kansen moeten krijgen.

Lees meer

Zeeuws-Vlaanderen wil vervolg op krimpgelden

26 oktober, 2019

Wat ons betreft komt er zeker geen eind aan de verstrekking van ‘krimpgelden’ uit Den Haag aan regio's met een dalend bevolkingsaantal. Het Rijk wil daar eind 2020 mee stoppen, maar de Zeeuws-Vlaamse gemeenten willen daar - samen met andere Nederlandse krimpregio's - een stokje voor steken.

Lees meer

Tweede Kamerlid Rudmer Heerema bezoekt Zeeuws-Vlaamse scholen

26 september, 2019

Rudmer Heerema, VVD woordvoerder onderwijs, sport en jeugd in de Tweede Kamer, bezocht vrijdag 20 september Zeeuws-Vlaamse onderwijsinstellingen.

Lees meer

Kinderopvang op zaterdag in Oostburg

26 september, 2019

Steeds meer West-Zeeuws-Vlaamse kinderen komen naar de zaterdagopvang van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in Oostburg. Daar moet volgend jaar een tweede locatie bij komen, in Cadzand-Dorp.

Lees meer

De Kustschool in Cadzand is geopend!

19 september, 2019

De Kustschool in Cadzand bestaat uit een fusie van vier basisscholen in een krimpgebied. De school heeft een nieuwe manier van lesgeven en wil flexibele schoolvakanties aanbieden.

Lees meer

Startgroepen voor peuters hard nodig in Zeeuws-Vlaams onderwijs

19 september, 2019

In Zeeuws-Vlaanderen werken gemeenten, scholen en kinderopvangorganisaties samen om de uitstroom van peuters naar België te keren.

Lees meer

Weer reclame van een Belgische school in West-Zeeuws-Vlaanderen

04 juni, 2019

Het is weer zo ver, een internaat in Knokke-Heist heeft reclame folders voor hun school verspreid in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Lees meer

Startgroepen ontvangen geen geld uit Den Haag

20 mei, 2019

De startgroepen op scholen in Zeeuws-Vlaanderen zijn verzekerd van hun voortbestaan. Er zal echter geen financiering komen vanuit Den Haag.

Lees meer

Opening Kindcentrum Nobel in Hulst

08 mei, 2019

Woensdag 8 mei opent Kindcentrum Nobel in het gebouw van bassischool Nobelhorst in Hulst. Het centrum moet de overstap van peuters naar de kleutergroepen vereenvoudigen.

Lees meer

Belgische school werft leerlingen in West-Zeeuws-Vlaanderen

14 maart, 2019

Een Belgische basisschool plaatste een advertentie in het streekblad Rondje West. Conny Tanghe, wethouder van de gemeente Sluis, wil hier opheldering over.

Lees meer

Verbouwing basisschool Cadzand

01 maart, 2019

Vanaf 1 maart 2019 is de basisschool in Cadzand gesloten. De school wordt verbouwd om ruimte te maken voor alle leerlingen van De Kustschool.

Lees meer

Startgroepen voor peuters in Zeeuws-Vlaanderen zijn een succes

07 februari, 2019

De startgroepen voor peuters in Zeeuws-Vlaanderen worden steeds vaker bezocht.

Lees meer