Jonge adviseurs geven klimaattips

Afgelopen week bezochten 35 jonge klimaatadviseurs wethouder Gino Depauw in Hulst. De groep bestond uit leerlingen van het Reynaertcollege en Duitse uitwisselingsstudenten. Ze presenteerden hun ideeën voor een klimaatstrategie waar de hele week aan gewerkt werd. Leerlingen van het Reynaertcollege verbeteren zo hun Duits.  

De leerlingen werkten de hele week met elkaar aan een project over klimaat. Zo praatten ze over de huidige politieke situatie en de uitdagingen die er wereldwijd zijn rondom klimaatverandering, zoals bijvoorbeeld de stijging van de zeespiegel.  

Ook zetten de leerlingen overeenkomsten en verschillen op een rijtje tussen Duitsland en Nederland. In Duitsland kun je bijvoorbeeld onbeperkt reizen voor een vast bedrag van 49 euro per maand, terwijl in Nederland het openbaar vervoer een stuk duurder is. 

De uitwisseling tussen het Georgianum Gymnasium en het Reynaertcollege werd voor de vijfde keer gehouden. Er is een ontzettend goede en brede internationale samenwerking. Zo blijft het niet alleen bij deze week, maar zijn er ook leerlingen die naast de uitwisselingsweek meelopen op de andere school om zo het schoolsysteem te leren kennen of hun taal te verbeteren. Om opdrachten tijdens de lessen een echt karakter te geven, worden er ook als huiswerk opdrachten brieven aan elkaar geschreven en verstuurd. 

Kortom: een mooi voorbeeld van grens overstijgend werken, waarbij leerlingen de taal en cultuur van elkaar leren kennen.  

Lees het hele artikel op de website van de PZC

Foto: Frank Peters (https://www.frank-peters.nl)