Gratis kinderopvang

Gratis kinderopvang voor uw kind in Heikant, Sas van Gent en Eede!

Goed nieuws! Uw kind kan nu gratis naar de kinderopvang op drie locaties in Zeeuws-Vlaanderen. De drie kinderopvanglocaties in Heikant (Heidepoort), Sas van Gent (Statie) en Eede (‘t Vangnetje) bieden met ingang van 1 maart en 1 april 2022 bijna twee jaar gratis kinderopvang aan.

Wat houdt de gratis kinderopvang in?

Woont u in het postcodegebied van de deelnemende locaties, dan kunt u als ouder gebruik maken van ons aanbod voor gratis kinderopvang. De gratis opvang wordt verdeeld in 4x een ochtend voor de peuters, 3x een dagdeel voor de baby’s en bij de locatie in Heikant ook nog 2 middagen BSO. Belangrijk om te weten is dat élke ouder recht heeft op dit aanbod, of u nu werkt of niet.

Wij bieden tijdens de schoolweken het volgende aan:

  • 16 uur gratis opvang per week voor uw kind(eren) in de leeftijd van 0-4 jaar
  • 7 uur gratis opvang per week voor uw schoolgaande kinderen in Heikant

 

Waarom dit initiatief op deze drie locaties?

Op de drie gekozen locaties, in Heikant, Sas van Gent en Eede, werken opvang en onderwijs al nauw samen. Ook is er een startgroep aanwezig; dit zijn groepen waar we speciale opvang- en onderwijsvormen aanbieden voor kinderen van 2-4 jaar. Startgroepen geven jonge kinderen de mogelijkheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen. Je vindt deze startgroepen voornamelijk in de grenskernen. We zien dat nog veel kinderen over de grens in België naar de opvang gaan vanwege de gunstige voorwaarden. Met dit aanbod voor gratis kinderopvang bieden wij daarvoor een goed alternatief.

Elk kind verdient gelijke kansen en heeft recht op goede kinderopvang, of de ouders nu werken of niet. Een ingewikkelde kinderopvangtoeslag is in onze ogen niet nodig. Een duidelijke en heldere financiële regeling voor iedere ouder, dat is ons doel. Wij zijn hiermee voorloper op de landelijke plannen van het kabinet voor – zo goed als – gratis kinderopvang.

Vragen en meer weten over gratis kinderopvang?

Vragen kunt u stellen bij de locatie en/of mailen naar gratisopvang@kinderopvangzvl.nl.

Benieuwd naar de achtergronden? In de media is volop aandacht geweest voor dit initatief, lees hier een van de artikelen.

Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen

Dit project is mede mogelijk gemaakt in het kader van de Regio Deal Zeeuws-Vlaanderen ‘Zeeuwen zelf aan zet’.