Onze ambitie

Wij zijn trots op onze mooie regio met volop rust en ruimte en kwalitatief goede voorzieningen, zeker voor kinderen. Wij zijn dan ook mening dat Zeeuws-Vlaanderen gewoonweg dé plek is om op te groeien. Inclusief alle faciliteiten die daarvoor nodig zijn, dus ook kwalitatief goede opvang en onderwijs. Om dat waar te maken werken we in de hele keten nauw samen; van de allereerste opvang tot en met het voortgezet onderwijs. Samen hebben we al veel bereikt en we hebben nog veel meer plannen voor de komende jaren. 

Hier zijn we trots op: 

  • Door heel Zeeuws-Vlaanderen kwalitatief goede kinderopvang en onderwijs. Waar je ook woont in onze regio, er altijd een goede opvang of school bij jou in de buurt. 
  • 22 Integrale Kind Centra (IKC) waarin intensief wordt samengewerkt tussen kinderopvang en basis onderwijs 
  • Startgroepen met speciale arrangementen voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Inmiddels zijn er al in negen grenskernen Startgroepen actief; we zetten in op verdere uitbreiding. 
  • Steeds meer samenwerking met andere partijen die zich ook bezig houden met kinderen en jeugd; denk aan Jeugdzorg en Jeugd en Gezin
  • Onderzoeken van de mogelijkheden voor onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar in samenwerking met het voortgezet onderwijs. 


Alweer een tijdje geleden verscheen er een e-zine met uitleg en informatie over o.a. Integrale Kind Centra (IKC) en samenwerking tussen de organisaties voor kinderopvang, primair onderwijs en gemeenten. Meer weten? Blader het e-zine eens door en lees de artikelen.

Benieuwd naar de Integrale Kind Centra in Zeeuws-Vlaanderen? Bekijk hier de video over IKC op YouTube.

e-zine startgroepen