Kinderopvang op zaterdag in Oostburg

Steeds meer West-Zeeuws-Vlaamse kinderen komen naar de zaterdagopvang van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen in Oostburg. Daar moet volgend jaar een tweede locatie bij komen, in Cadzand-Dorp.

Oostburg is op dit moment de enige locatie waar Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen zaterdagopvang aanbiedt. Dat begon vorig jaar als een proef. Van mei tot en met september konden kinderen er van half acht ‘s ochtends tot zes uur ‘s middags terecht. Meerdere ouders uit Oostburg vroegen er naar, zegt unitmanager Barry Haerens.  ,,We wilden kijken of de vraag resulteerde in een behoefte die blijvend is.” Dat blijkt het geval. Sinds dit jaar wordt de zaterdagopvang daarom het hele jaar door aangeboden, ook in de zomer. ,,We zien een constante groei van het aantal kinderen.” Die komen al lang niet meer alleen uit Oostburg, maar uit heel West-Zeeuws-Vlaanderen, signaleert Haerens. 

Tweede locatie

In totaal gaat het om zo’n twintig kinderen. ,,De kinderen zijn er nooit allemaal tegelijk, op zaterdag zijn er meestal acht tot dertien. Bijna elke zaterdag staan er twee medewerkers op een groep.” Vanaf mei 2020 wil Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen ook zaterdagopvang in Cadzand-Dorp aan gaan bieden bij de Kustschool. 

De kinderopvang bood op de locaties voor buitenschoolse opvang in Zeeuws-Vlaanderen ook wekelijks een driedaags programma aan tijdens de zomervakantie. ,,In de vakantie werken we met een thema rond sprookjes. Op zaterdag is het anders: het is voor de kinderen ook weekend dus alles is iets losser en vrijer.”

Bron: PZC