Gesigneerde heipaal voor nieuw MFC Aardenburg

Of ja, de nieuwe school. Het te bouwen multifunctionele centrum (MFC) zal veel meer zijn dan alleen het nieuwe onderkomen van basisschool Op Dreef. Ook de kinderopvang, de peuterspeelzaal, Aardenburgse sportverenigingen en het dorpshuis krijgen een nieuw onderkomen op de plek van de voormalige Vorsterman van Oyenschool. Op het projectbord staat weliswaar Op Dreef, maar of dat ook de naam van het MFC zal worden moeten de gebruikers samen nog uitmaken.

De bijzonderste heipaal is het wel, met de namen van bijna alle leerlingen erop. Echt de eerste paal was het niet die Maud, Anna en Jack de grond in dreven. ,,Ja, er zitten er al een paar in de grond", erkent projectleider Henk Oomen van Buko Bouwsystemen. ,,We moeten het natuurlijk combineren met de agenda van de wethouder. We waren al eerder begonnen. De komende week gaan we verder heien. Ik schat dat half oktober de fundatie klaar is. Volgend jaar, eind juli zal het gebouw helemaal klaar zijn", belooft Oomen.

Eerste heipaal geplaatst en getekend, ook de kinderen helpen mee!

Gedateerd

,,Niet voor zijn tijd", wat betreft Wietse Lips, directeur van Op Dreef. Zodra de MFC klaar is, gaat het huidige gebouw plat. ,,Het is wel een gedateerd gebouw, waar we worstelen met vochtproblemen. Het nieuwe gebouw.”

Maud en Anna zijn benieuwd. Beiden zitten in groep 7. Ze kunnen nog net het laatste basisschooljaar meemaken in het nieuwe gebouw. ,,Ja, klopt. Het zou echt wel jammer zijn als we nu in groep 8 zaten. Dan maakten we dat niet meer mee.”

Bron: PZC