Tweede Kamerlid Rudmer Heerema bezoekt Zeeuws-Vlaamse scholen

Rudmer Heerema, VVD woordvoerder onderwijs, sport en jeugd in de Tweede Kamer, bezocht vrijdag 20 september Zeeuws-Vlaamse onderwijsinstellingen. Hij ging in gesprek met leerlingen, docenten, management en bestuurders van de scholen voor voortgezet onderwijs, basisonderwijs en kinderopvang.

Brugklassers, havo 4 leerlingen en docenten van het Zwin College vertelden tijdens een lunch over de onderwijsvernieuwingen die dit jaar op hun school zijn ingevoerd. Het programma werd vervolgd met een rondleiding op het Centrum voor Top Techniek bij mbo Scalda; een samenwerking tussen bedrijfsleven, mbo en voortgezet onderwijs. Er was ook aandacht voor de Startgroepen. 's Middags bezocht Heerema De Statie in Sas van Gent.

Rudmer Heerema verdiepte zich al eerder in de problematiek van onderwijs in krimpregio’s. Hij was aanwezig bij het bezoek dat het bestuur, docenten en leerlingen van het voortgezet onderwijs in het voorjaar brachten aan de Tweede Kamercommissie onderwijs. Het behoud van de laatste brede scholengemeenschappen in krimpregio’s staat bovendien op de agenda van de minister en Tweede Kamer.

Bron: VO Zeeuws-Vlaanderen