Maatregelen corona verlengd: vanaf 11 mei wijzigingen voor onderwijs en kinderopvang

Het kabinet heeft besloten de meeste maatregelen te verlengen tot en met 19 mei; in de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Vanaf 11 mei zijn er wijzigingen voor onderwijs en kinderopvang. De praktische invulling van onderstaande wijzigingen krijgt de komende tijd verder vorm in samenspraak met scholen en organisaties voor kinderopvang.

Hier vind je in hoofdlijnen de aangekondigde wijzigingen voor onderwijs en kinderopvang. Op de homepage van www.kindinzeeuwsvlaanderen.nl vind je meer gedetailleerde informatie over de situatie van onderwijs en kinderopvang in Zeeuws-Vlaanderen.

Onderwijs en kinderopvang

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang openen op 11 mei weer hun deuren. Kinderen kunnen naar de buitenschoolse opvang (BSO) op de dagen dat zij naar school gaan.

  • Basisscholen in het primair onderwijs halveren de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij ongeveer 50% van de tijd naar school. De dag dat de leerlingen niet op school verblijven, wordt op een andere wijze ingevuld. Die invulling wordt bepaald door de school en de leraren.
  • De praktische invulling van dit principe ligt de komende tijd bij de scholen. Zij gaan dit verder uitwerken; daarbij kunnen verschillen tussen scholen ontstaan. Scholen informeren ouders en verzorgers over wat dit voor het onderwijs van hun kinderen precies betekent.
  • Het speciaal onderwijs in de basisschoolleeftijd gaat 100% open.
  • Ouders wordt opgeroepen kinderen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school of opvang te brengen om zo het openbaar vervoer te ontlasten.
  • Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen voorbereidingen treffen zodat leerlingen in het voortgezet onderwijs vanaf dinsdag 2 juni weer (deels) naar school kunnen.

 

Lees het hele artikel op Rijksoverheid.nl