Handen ineen voor maatschappelijke stage

De gemeente Hulst, het Reynaertcollega en Stichting Hulst voor Elkaar vinden dat de maatschappelijke stage voor scholieren moet blijven bestaan. Daarom slaan zij de handen ineen! Op 20 januari 2020 hebben deze drie partijen een samenwerkingsconvenant ondertekend.

De maatschappelijke stage is geen wettelijke verplichting meer, maar alledrie deze partijen vinden een dergelijke stage hoe dan ook van groot belang. De scholieren leren niet alleen iets nuttigs te doen voor anderen, maar ontdekken ook hun talenten én doen veel mensenkennis op. Daarnaast is in onze samenleving steeds meer behoefte aan maatschappelijke betrokkenheid, betrokkenheid die gerealiseerd kan worden door mee te doen! Het onderwijs bereidt jongeren voor op hun toekomstige rol in de samenleving, en daarom is een maatschappelijke stage op school zo belangrijk. 

Meer informatie? Lees hier het artikel van Omroep Zeeland: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/117633/Scholieren-Hulst-nog-vijf-jaar-op-maatschappelijke-stage-contract-verlengd 

Foto: Stichting Hulst voor Elkaar