Peuters in noorden gemeente Hulst krijgen minder kansen

Ouders uit Noord-Hulst betalen meer voor opvang van hun peuters dan die in Zuid-Hulst. Groot Hontenisse (GH) en HulstPlus vinden dat peuters in alle kernen dezelfde kansen moeten krijgen. De startgroepen zijn een broodnodige voorziening, maar de verschillen zijn te groot.

Broodnodig

In het noorden van de gemeente Hulst (Kloosterzande, Graauw en Hengstdijk) zijn er geen startgroepen, maar in het zuiden (Clinge, Nieuw Namen, Heikant, Hulst en Sint Jansteen). Daar krijgen ouders korting op de af te nemen dagdelen, bijvoorbeeld 3 dagen gratis per week.

GH pleit dan ook voor een gelijke behandeling. Eugène Verstraeten van HulstPlus vreest dat de huidige situatie nadelig is voor de scholen in Noord-Hulst. Wethouder Diana van Damme verdedigde het beleid door te stellen dat het geld nu gegaan is naar de plaatsen waar de weglek het grootst is.

Frank van Driessche (GH) wil dat er alsnog meer rijksgeld komt voor startgroepen in Zeeuws-Vaanderen. "Het Rijk moet ons niet over één kam scheren met de rest van Nederland. Onze boodschap is geland bij D66 en CDA, die het onderwerp in hun verkiezingsprogramma hebben. Het liefst willen we dat Tweede Kamerleden van alle partijen hierheen komen zodat ze zien waar we hier mee te maken hebben.” 

Bron: PZC