Coronavirus: Noodopvang voor kinderen van ouders of verzorgers in cruciale beroepsgroepen

Alle scholen en kinderopvangorganisaties in Nederland sluiten van 16 maart tot en met dinsdag 28 april wegens het coronavirus. De opvang die nu geboden wordt door scholen, kinderopvang en gastouders (zonder extra kosten voor ouders), is noodopvang - bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen.

Heb je noodopvang nodig in Zeeuws-Vlaanderen en heb je nog geen contact met een school of kinderopvangorganisatie? Vul dan hier het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Ook voor spoedaanvragen, als jouw kinderopvanglocatie of school niet bereikbaar is, kan je het contactformulier gebruiken. Jouw vraag wordt nog dezelfde dag opgepakt en beantwoord. 

Hier vind je meer informatie over het Coronavirus:

Poster Noodopvang kinderen van ouders en verzorgers in cruciale beroepen

Zeeuws-Vlaanderen, de beste plek voor opvang en onderwijs van jouw kind

Samen zetten we ons elke dag in om de beste opvang en scholing te bieden aan alle kinderen in Zeeuws-Vlaanderen! Het aanbod is groot: op deze website, speciaal bestemd voor ouders en verzorgers, vind je een overzicht van alle locaties van opvang en scholen in alle plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Je zoekt en vindt heel gemakkelijk de opvang of school in de plaats(en) van jouw keuze. We hopen dat dit jou een goed inzicht geeft in alle mogelijkheden.  

In Zeeuws-Vlaanderen geloven we in de ontwikkelkracht van kinderen. We waarderen alle kinderen zoals ze zijn en helpen ze op weg hun beste zelf te worden. Dit doen we onder andere door onze kwalitatief hoogwaardige kinderopvang en basisscholen goed op elkaar aan te laten sluiten. Zodat er voor kinderen van 0 tot 12 jaar een doorlopende ontwikkel- en leerlijn is van kinderopvang via peutergroep tot en met groep 8 van de basisschool. Daarnaast zorgen we voor een goede aansluiting met het voortgezet onderwijs.

De Zeeuws-Vlaamse kinderopvangorganisaties, scholen en gemeentes werken samen om dit te realiseren. Zij zijn georganiseerd in kindcentra. We kijken in elk centrum hoe we nieuwe ontwikkelingen afstemmen op jouw kind. We brengen dit in praktijk door met onze lesmethodes en werkmethodes een kindgericht ontwikkel aanbod te realiseren.

Onze teams bestaan uit onder andere pedagogisch medewerkers, leerkrachten, interne begeleiders, onderwijs- assistenten en zo nodig verpleegkundigen, logopedisten en fysiotherapeuten.

Inzicht in opvang en onderwijs

Op deze website vind je alle informatie over de opvang- en onderwijsmogelijkheden voor jouw kind, van 0-12 jaar. Heb je nog vragen? Mail dan naar info@kindinzeeuwsvlaanderen.nl

Actueel

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug

21 maart, 2020

De ouders die hun kind(eren) vanwege de Coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten

Lees meer

Extra ondersteuning voor kwetsbare leerlingen

20 maart, 2020

Scholen en kinderopvanglocaties zijn sinds 16 maart gesloten, voorlopig tot en met 6 april. De regering neemt samen met scholen en gemeenten maatregelen om kinderen in een kwetsbare omgeving extra te ondersteunen nu zij niet fysiek naar school kunnen. denk aan extra faciliteiten zoals laptop of tablet.

Lees meer

Kinderopvang dicht vanwege coronavirus: ouders krijgen kosten terug

20 maart, 2020

Goed nieuws in deze onzekere tijden van Corona. Ouders krijgen de kosten van de kinderopvang terug voor de periode dat ze hun kinderen niet mogen brengen. Sinds 16 maart 2020 mogen alleen mensen met cruciale beroepen hun kinderen nog naar de noodopvang brengen.

Lees meer